Snowplow Forums banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a cable controlled western plow. What I need help with is the plow will only angle right. If I reverse the hose it will angle to the left I have replaced lift valve andthecushion valves the lift works ok Thank you
 

·
Registered
Joined
·
3,381 Posts
Sounds like a cable either broke or is out of adjustment. I can't tell ya how to adjust it but someone here will help ya out.
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #4 ·
sorry guss that I should have add it angles right no matter witch way you move the control left or right
 

·
Registered
Joined
·
832 Posts
Seawood you need to take the cover off the 4-way valve again and look and see if the screw that holds the lever onto the shaft of the valve is loose allowing the lever to move and not the shaft.
This is very common and can be missed if you checking it out your self.
:rolleyes: John...............
 

·
Registered
Joined
·
73 Posts
What Garagekeeper said!!

It can't angle left becuse the cable is coming out of the housing, rather than moving it internally.
 

·
LetsTalkSnow.com - Travel & Bar Consultant
Joined
·
2,029 Posts
YUP........Prob. the hex. screw is stripped out in the pump
body. Mine did it too.....PIA.......I just used a bigger bolt
instead of another hex screw. It kept the cable in place.

Keeper.... shouldn't 1 of the cables have a adjuster on
it ? Mine did. I think it was for the angle adjustment ?
Western shows 2 different cable #s.

I got 10 HARD years outta my old Western unit.
Just hope my Ultra works as hard and is as troublefree.
..........geo
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Found the problum the cable outer houseing is broke loose at the control end. as far as the adjustment go this is a plow off a jeep that had 9' cables with out adjustment Thank again for the help
 
1 - 8 of 8 Posts
Top